Stichting Buurtzorg in 2015 wederom verkozen tot Nederlands beste werkgever 06 October 2015

Van de 347 organisaties die dit jaar meededen aan het onderzoek wie de beste werkgever van Nederland is, is Stichting Buurtzorg uitgekozen tot beste werkgever van Nederland (in de categorie met meer dan duizend werknemers). In totaal beoordeelden ruim 200.000 medewerkers hun werkgever, op basis hiervan is de beste werkgevers ranglijst samengesteld. De jaarlijkse uitslag is dinsdag door de organisatoren Effectory en Intermediair bekend gemaakt in Theater Amsterdam.

De organisatie Stichting Buurtzorg kreeg een 8,7 van haar werknemers. De teams van buurtzorg bestaan uit maximaal twaalf personen die verpleging en verzorging aan huis geven. De teams worden gekenmerkt door een hoge mate van vrijheid waarin zij in goed overleg het werk gezamenlijk uitvoeren.

In de categorie organisaties met minder dan duizend werknemers, gaat zorginstelling Sint Jozefoord er met de prijs vandoor. Sint Jozefoord is tevens in de ouderenzorg actief (thuiszorg en huishoudelijke zorg).

Volgens Sander van den Hout (directeur Intermediair) en Guido van Heezen (directeur Effectory) hebben succesvolle organisaties ‘de moed hun medewerkers serieus te nemen’. Daarbij geven zij aan: ‘Goede werkgevers durven de collectieve intelligentie uit te nodigen en vervolgens te gebruiken’.